MASSAGE finjabacken
Massage

Om du känner dig öm, stel eller har ont i kroppen så är det massage du behöver. Massage förbättrar blodcirkulationen, avhjälper smärta spänningar och stelhet i muskler och leder. Den korrigerar också din kroppshållning och ger en avslappnande effekt.

Genom att blodcirkulationen ökas så frigörs en massa slaggprodukter som suttit fast i musklerna. Detta gör att spänningar i musklerna släpper. Musklerna blir då mjukare och lättare att stretcha ut. Vid massagebehandlingar töjer jag också ut musklerna, och lär Dig olika stretching- eller yogaövningar för just den muskel som är för kort.

Massage har en positiv inverkan på hela människan. Vid beröring frigörs endorfiner (kroppens eget morfin) som gör dig mer smärt- tålig. Även andra hormoner som har en positiv inverkan på ditt välbefinnande frigörs. Beröringen hjälper dig att lättare slappna av.

Thaimassage

Thaimassage skiljer sig på många sätt från svensk klassisk massage. Den utförs på golvet. Både klienten och terapeuten har lämpligen på sig löst sittande kläder. Terapeuten trycker på muskler och energipunkter, samtidigt som klientens muskler sträcks ut i olika yoga / töjövningar. Detta hjälper till att ge ökad energi och släppa blockeringar och spänningar i muskler och leder.

Thaimassage uppfanns av en läkare i Indien för mer än 2 500 år sen. Kunskapen följde därefter med buddismen till Thailand. Där utövades massagen endast i tempel, och har fram till senare tid endast varit känd bland munkar

Thaimassagens effekter på stela och korta muskler är fantastisk. De olika musklerna töjs ut genom att terapeuten lägger klienten i olika yogaställningar och med olika tryck bearbetar muskler och energibanor. Terapeuten använder sin kroppstyngd och olika delar, t.ex. armbågar, knän och fötter.

För att hinna gå igenom kroppens alla delar rekommenderas att behandlingen håller på i minst två timmar. Jag försäkrar att efter en sån behandling känner man sig skönt avslappnad. Jag vill varmt rekommendera Thaimassage till alla som känner sig spända i kroppen. Ett undantag är dock personer med kroniska kotproblem t.ex. diskbråck. Den är en fantastisk hjälp till olika idrottsutövare, där ju musklerna ofta blir korta och stela.

Massage räknas numera som friskvård

Riksdagen har beslutat att massage skall räknas som friskvård, och det gör att all personal på företagen kan erbjudas massage utan att bli förmånsbeskattade. För att massagen skall vara skattefri friskvård måste hela personalen erbjudas förmånen. (Proposition nr:2002/03:123, beslutet togs 30 dec 2003)

LänkLäs mer under företagsmassage


Traditionell massage Traditionell massage
Traditionell massage Traditionell massage
Traditionell massage
Traditionell massage

Thaimassage
Thaimassage

Epassi
Friskvårdsbidrag genom Epassi

För dig vars arbetsgivare betalar ut friskvårdsbidrag via Epassi, så kan du nu även använda denna tjänst hos oss.

Copyright ©2023 Massage Finjabacken uppdaterad 2023-03-27 Till överst på sidan